100 najlepszych przepisów na potrawy bez cukru i szybkich węglowodanów
Warszawa 2009, wydanie 1, format 194 x 240, objętość 140 str., oprawa miękka
Książka zawiera smakowite propozycje pozwalające zachować zdrowie, oraz stanowi obowiązkową lekturę dla wszystkich pragnących schudnąć oraz kontrolować wagę i poziom cukru. Nareszcie jest – książka kucharska, na którą czekało wielu przyjaciół metody IG! Ola Lauritzson i Ulrika Dawidsson dzielą się w niej hojnie swoimi pomysłami i najlepszymi przepisami. Znajdziesz tutaj 100 przepisów na potrawy bez cukru i szybkich węglowodanów. Są łatwe w przygotowaniu i inspirują do zdrowszego odżywiania i trybu życia.
Smakowite zdjęcia sprawiają, że łatwo jest przekonać się do metody IG. Podajemy wartości odżywcze wszystkich potraw przyrządzonych według naszych przepisów. Z książki dowiesz się, ile zawierają węglowodanów i jaki jest ich indeks oraz ładunek glikemiczny ( ŁG ). Wypróbuj 14-dniowe „Menu na dobry początek”, żeby szybko wejść w rytm nowego, zdrowego trybu życia.
Spis treści
Chcemy więcej przepisówJak dziala metoda IG?
Ładunek glikemiczny, Ł to klucz do sukcesu
3 kroki metody IG do szybkiej redukcji wagi i zdrowego trybu życia
Najczęściej zadawane pytania
14 dniowe menu
Śniadanie
Przystawki
Dania główne
Sałatki, posiłki do zabrania do pracy i przekąski
Dobre i pożywne dodatki
Zamiast makaronu, ryżu i ziemniaków
Koreczki i kanapki bankietowe
Desery
Dresingi, pesto i sosy
Komentarz
Przepisy
Książka
-
ISBN:
978-83-7141-999-7
-
Autor:
Ola Lauritzson,Ulrika Davidsson