Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Wieczorek-Chełmińska Zofia,
Waga produktu: 0.650 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788320047455
Wysyłka od: 9.90 PLN

Warszawa 2014, wydanie 2, format 140 x 205, objętość 631 str., oprawa miękka

Wznowienie wydania 2.

Wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami.
Receptury smacznych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały.
Gotowe rozwiązania dietetyczne w różnych stanach chorobowych.
Przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz placówkach żywienia zbiorowego.

Spis treści

Część ogólna::
Ekologiczne i zdrowotne podstawy żywienia
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Równowaga kwasowo-zasadowa
Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
Wymienniki produktów w ramach grup i między grupami
Dietetyczna i zdrowotna ocena ważniejszych produktów spożywczych
Dietetyczna ocena przypraw i dodatków słodzących
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Charakterystyka i zastosowanie diet w profilaktyce i leczeniu
Część szczegółowa:: Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Przystawki
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb - tzw. potrawy półmięsne
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i owoców
Sosy
Wypieki domowe

Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4745-5

  • Autor: 

    Wieczorek-Chełmińska Zofia

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss