Warszawa 2014, wydanie 2, format 140 x 205, objętość 631 str., oprawa miękka
Wznowienie wydania 2.
Wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami.
Receptury smacznych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały.
Gotowe rozwiązania dietetyczne w różnych stanach chorobowych.
Przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz placówkach żywienia zbiorowego.
Spis treści
Część ogólna::Ekologiczne i zdrowotne podstawy żywienia
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Równowaga kwasowo-zasadowa
Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
Wymienniki produktów w ramach grup i między grupami
Dietetyczna i zdrowotna ocena ważniejszych produktów spożywczych
Dietetyczna ocena przypraw i dodatków słodzących
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Charakterystyka i zastosowanie diet w profilaktyce i leczeniu
Część szczegółowa:: Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Przystawki
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb - tzw. potrawy półmięsne
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i owoców
Sosy
Wypieki domowe
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4745-5
-
Autor:
Wieczorek-Chełmińska Zofia
Inne tytuły z tej serii:
Cholesterol cichy zabójca
23,90
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Dieta dla aktywnych Paleo Dieta
28,70
PLN