Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Krystyna Iwanow,
Waga produktu: 0.320 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788320041484
Wysyłka od: 8.00 PLN

Warszawa 2011, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 280 str., oprawa miękka

W niniejszej publikacji obok zawartości węglowodanów zamieszczono wskaźniki dla indeksu glikemicznego (IG) oraz ładunku glikemicznego (ŁG) w produktach spożywczych. Uwzględnianie tych wskaźników odgrywa ważną rolę w żywieniu osób z nadwagą, otyłością, a także z zaburzeniami przemiany lipidowej, u chorych na cukrzycę i choroby układu krążenia. Książka z pewnością przyda się do planowania jadłospisów także osobom zdrowym, jeśli chcą odżywiać się racjonalnie.

Spis treści

Wprowadzenie
Co to są węglowodany?
Znaczenie węglowodanów w żywieniu i ich funkcje w organizmie człowieka
Węglowodany w żywności - spożycie i występowanie
Co wiemy o indeksie glikemicznym?
Podsumowanie
Charakterystyka wartości odżywczej produktów i potraw
Mleko, przetwory mleczne
Jaja
Mięso, przetwory mięsne
Ryby, przetwory rybne
Tłuszcze
Produkty zbożowe
Warzywa, przetwory warzywne
Owoce, przetwory owocowe
Orzechy, nasiona

Książka

  • ISBN: 

    978-83-200-4148-4

  • Autor: 

    Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Krystyna Iwanow

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss