Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: , Jaworska Danuta
Waga produktu: 0.400 kg
EAN: 9788375836028
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: SGGW

Spis treści

Wprowadzenie

Część 1. Przetwórstwo mięsa
1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego
Wiesław Przybylski
1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
1.3. Technologia otrzymywania konserw
Danuta Jaworska
1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska

Część 2. Przetwórstwo mleka
2.1. Mleko surowe i spożywcze
Andrzej Janicki
2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka
Andrzej Janicki
2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków
Andrzej Janicki
2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.6. Desery mleczne
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki

Część 3. Przetwórstwo ryb
3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych
3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie
Ewa Czarniecka-Skubina
3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi
Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska
3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego
Elżbieta Żelechowska
3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu
Elżbieta Żelechowska

Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego
4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
4.2. Technologia przetwarzania jaj
Wiesław Przybylski, Danuta Jaworska, Elżbieta Żelechowska

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7583-602-8

  • Redaktor: 

    Jaworska Danuta

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2014

  • Format: 

    165 x 235 mm

  • Liczba stron: 

    272

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss