X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.SGGW
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Spis treści
WprowadzenieCzęść 1. Przetwórstwo mięsa
1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego
Wiesław Przybylski
1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
1.3. Technologia otrzymywania konserw
Danuta Jaworska
1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska
Część 2. Przetwórstwo mleka
2.1. Mleko surowe i spożywcze
Andrzej Janicki
2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka
Andrzej Janicki
2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków
Andrzej Janicki
2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.6. Desery mleczne
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki
Część 3. Przetwórstwo ryb
3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych
3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie
Ewa Czarniecka-Skubina
3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi
Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska
3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego
Elżbieta Żelechowska
3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu
Elżbieta Żelechowska
Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego
4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
4.2. Technologia przetwarzania jaj
Wiesław Przybylski, Danuta Jaworska, Elżbieta Żelechowska
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-602-8
-
Redaktor:
Jaworska Danuta
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2014
-
Format:
165 x 235 mm
-
Liczba stron:
272
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN
Superfood
30,10
PLN
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Bądź twórcą swojego zdrowia
28,40
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Rehabilitacja medyczna tom 1 wydanie 2
119,00
PLN
Dna moczanowa Poradnik dla pacjenta
33,60
PLN
Rehabilitacja medyczna tom 2 wydanie 2
118,50
PLN
Dna moczanowa Dieta i jadłospisy
30,00
PLN
Podręcznik wspinaczki górskiej
29,60
PLN