Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ „starożytnym darem Andów dla świata”. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.
O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
Książka
-
ISBN:
978-83-62103-79-9
-
Autor:
Beth Geisler
-
Redaktor:
Krok Katarzyna
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
21.5x16.2cm
-
Liczba stron:
68
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Superfood
30,10
PLN
Bądź twórcą swojego zdrowia
28,40
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Vademecum żywienia człowieka
21,50
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN