Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Beth Geisler, Krok Katarzyna
Waga produktu: 0.160 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788362103799
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: Źródła Życia
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ „starożytnym darem Andów dla świata”. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.

O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-62103-79-9

  • Autor: 

    Beth Geisler

  • Redaktor: 

    Krok Katarzyna

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2015

  • Format: 

    21.5x16.2cm

  • Liczba stron: 

    68

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss