X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.SGGW
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Spis treści
WprowadzenieCzęść 1. Przetwórstwo mięsa
1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego
Wiesław Przybylski
1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
1.3. Technologia otrzymywania konserw
Danuta Jaworska
1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska
Część 2. Przetwórstwo mleka
2.1. Mleko surowe i spożywcze
Andrzej Janicki
2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka
Andrzej Janicki
2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków
Andrzej Janicki
2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów
Celina Wieczorek
2.6. Desery mleczne
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki
Część 3. Przetwórstwo ryb
3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych
3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie
Ewa Czarniecka-Skubina
3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi
Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska
3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego
Elżbieta Żelechowska
3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu
Elżbieta Żelechowska
Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego
4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe
Danuta Jaworska
4.2. Technologia przetwarzania jaj
Wiesław Przybylski, Danuta Jaworska, Elżbieta Żelechowska
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-602-8
-
Redaktor:
Jaworska Danuta
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2014
-
Format:
165 x 235 mm
-
Liczba stron:
272
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Superfood
30,10
PLN
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Rehabilitacja medyczna tom 1 wydanie 2
119,00
PLN
Rehabilitacja medyczna tom 2 wydanie 2
118,50
PLN
Dna moczanowa Dieta i jadłospisy
30,00
PLN
Podręcznik wspinaczki górskiej
22,00
PLN