-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.SGGW
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2005, wyd. 2, format 170 x 240, objętość 258 str., oprawa miękka
Niniejszy skrypt stanowi kontynuację i uaktualnienie wcześniej opublikowanych ćwiczeń z podręcznika Nauka o żywieniu człowieka pod redakcją Andrzeja Prończuka, wydanego przez PWN (I wydanie 1981 rok, II wydanie 1983 rok) oraz sktyptu Wybrane działy z nauki o żywieniu człowieka pod redakcją Wojciecha Roszkowskiego opublikowanego przez Wydawnictwo SGGW w 1994 roku.
Skrypt przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Może również stanowić pomoc dla studentów i prowadzących zajęcia dydaktyczne w innych ośrodkach kształcących specjalistów z dziedziny żywienia i żywności.
W niniejszym opracowaniu uwzględniono 3 działy:: Wybrane zagadnienia fizjologii żywienia - 6 ćwiczeń, Ocena wartości odżywczej produktów spożywczych - 12 ćwiczeń, Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia -15 ćwiczeń. Każde ćwiczenie składa się z wprowadzenia teoretycznego oraz części wykonawczej wraz z opisem ćwiczenia. Większość ćwiczeń zawiera kilka elementów wykonawczych, które można dobierać w zależności od czasu przeznaczonego na zajęcia (najczęściej 3 godziny) i tempa pracy studentów. Na końcu każdego ćwiczenia podano wykaz ważniejszych pozycji piśmiennictwa dotyczący danej tematyki.
Zaproponowane ćwiczenia mają charakter obliczeniowy, laboratoryjny i seminaryjny, a niektóre wymagają zastosowania komputera z odpowiednim programem.
Zakres tematyczny skryptu obejmuje większość zagadnień przewidzianych programem studiów na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, a tematy poruszane na ćwiczeniach mają stanowić uzupełnienie lub rozszerzenie materiału wykładowego.
Wojciech Roszkowski
Książka
-
ISBN:
83-7244-676-8
-
Autor:
Wojciech Roszkowski