-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.RM
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Wrocław 2014, wydanie 2, format 150 x 205, objętość 232 str., oprawa miękka
Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne, nalewki, kwas chlebowy i inne napoje alkoholowe w domu
Odkryj liczne zalety przygotowanych w domu napojów alkoholowych – unikatowych, aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do zrobienia! Obserwujemy obecnie tak znaczny wzrost zainteresowania produkcją wina i piwa w domu, że zjawisko to można uznać za renesans w tej dziedzinie. Nieważne, dlaczego chcesz dołączyć do nowego pokolenia browarników i winiarzy – by mieć ciekawe hobby, rozwinąć już posiadane umiejętności lub zmniejszyć wydatki domowe – z tej książki dowiesz się, jak to zrobić.
W tym praktycznym poradniku Scott Mansfield przybliża współczesnym entuzjastom wspaniałe tradycje winiarstwa, browarnictwa i miodosytnictwa. Początkujący znajdą tu porady, jak zrobić niedrogie nastawy ze zwykłych składników za pomocą prostych kuchennych narzędzi. Oprócz przepisów na bardziej popularne domowe napoje alkoholowe jak wina owocowe, jarzynowe i ziołowe, miody pitne, piwa i nalewki doświadczeni hobbyści znajdą tu inspirujące receptury na cenione przed wiekami i na jakiś czas zapomniane trunki, takie jak:
• Perry – robiony z gruszek, słodki kuzyn jabłkowego cydru
• Wino z papryki jalapeno – zdrowy trunek i wspaniała marynata do mięs
• Różany miód pitny – napój znany już starożytnym Grekom
• Piwo świerkowe – północnoamerykański klasyk od czasów kolonialnych
Obawiasz się, że samodzielna produkcja napojów alkoholowych jest skomplikowana i trudna? Niepotrzebnie! Poradnik opisuje wszystkie jej etapy – od butelkowania po dosładzanie. To łatwe, a rezultaty są zachwycające i kuszące, o czym szybko się przekonasz. Na zdrowie!
SCOTT MANSFIELD, urodzony w gminie Hoosier, przeprowadził się do północnej Kalifornii w latach 70. XX wieku, aby tam studiować, a został w niej ze względu na ludzi, klimat i styl życia. Przez ostatnie 15 lat zajmował się domową produkcją wina, piwa, cydru, miodu pitnego i wszelkich innych napojów fermentowanych, wykorzystując przy tym lokalnie dostępne składniki, jeśli tylko było to możliwe. Zawsze pociągała go aktywność na świeżym powietrzu. Lubi także ogrodnictwo i gotowanie.
Książka
-
ISBN:
978-83-7773-307-3
-
Autor:
Scott Mansfield