Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 288 str., oprawa miękka
Spis treści
I. TECHNOLOGIA MIĘSA1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne
2. Peklowanie mięsa
3. Proces produkcji wędlin
4. Proces produkcji konserw mięsnych
5. Technologia wędlin podrobowych
6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego
7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa
8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa
9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa
10. Ocena jakości handlowej jaj
II. TECHNOLOGIA MLEKA
1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego
2. Technologia mleka fermentowanego
3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka
4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych
5. Technologia serów topionych
6. Technologia masła i mleka w proszku
7. Technologia deserów mlecznych
III. PODSTAWY TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ
1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej
2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej
3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej
4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych
5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-570-0
-
Redaktor:
Słowiński Mirosław
Inne tytuły z tej serii:
Bądź twórcą swojego zdrowia
28,40
PLN
Superfood
30,10
PLN
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...