Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: opracowanie zbiorowe,
Waga produktu: 1.210 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788380531017
Wysyłka od: 9.90 PLN
W książce znajdziemy mnóstwo smakowitych, sprawdzonych przepisów – na niemal każdą okazję, łatwiejsze i trudniejsze, dla zupełnych debiutantów i osób, które niejedno w swoim życiu upiekły czy ugotowały, ale czasami po prostu brakuje im inspiracji.
120 pomysłowych przepisów na rewelacyjne zupy, przekąski, sałatki, dania główne i desery. Świetne do przyrządzenia letnią porą, z wykorzystaniem sezonowych owoców i warzyw. Sprawdzone przez magazyn „Moje Gotowanie”. Łatwe, lekkie i pyszne, proste w przygotowaniu. Dania kuchni polskiej i światowej. Na duży rodzinny, wykwintny obiad i szybką przekąskę. Zdrowe sałatki i kolorowe desery.
Zaczynamy od zup – kremy, musy, chłodniki, warzywne i owocowe, bardziej tradycyjne (jak barszczyk ze szczawiem czy botwinka po polsku) i odważniejsze (jak zielone gazpacho czy cytrynowa z kurczakiem i kuskusem). Potem zachęcamy do przyrządzenia przekąsek – tartaletek, roladek, placuszków, prostych i szybkich (jak smażone figi z cebulą) i bardziej pracochłonnych (jak sformattino z bakłażana). W następnej kolejności prezentujemy sałatki – m.in. z wędzonym pstrągiem, z młodą marchewką i brzoskwiniami, a nawet z kurczakiem i truskawkami. Dalej pojawiają się dania główne – mięsa, ryby, tarty, makarony, pieczone, smażone, zapiekane, grillowane i gotowane, od kurczaka na kilka sposobów i steku ze szparagami, przez tadżin, spaghetti z pomidorami i risotto z owocami morza po racuchy z kaszy jaglanej i placki z kuskusu. I wreszcie na końcu przedstawiamy obłędne desery – sorbety, torty, rolady, zawijane babeczki, rożki z kruchego ciasta i domowe jagodzianki, orzeźwiające smoothies i likiery.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-8053-101-7

  • Autor: 

    opracowanie zbiorowe

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2016

  • Format: 

    20.5x27.0cm

  • Liczba stron: 

    256

  • Oprawa: 

    Twarda

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss