Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: , Obiedziński Mieczysław
Waga produktu: 0.380 kg
EAN: 9788375831634
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: SGGW

Warszawa 2009, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 252 str., oprawa miękka

W przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych.Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod instrumentalnych.

Spis treści

Od Autorów
1. Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła
2. Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz
3. Mineralizacja próbek
4. Pomiary gęstości
5. Oznaczanie zawartości wody w produktach spożywczych
6. Jakość wody w przemyśle spożywczym
7. Analiza sacharydów
8. Tłuszcze
9. Białka
10. Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych
11. Inne związki o dużej aktywności biologicznej
12. Metody badania właściwości przeciwutleniających
13. Zanieczyszczenia chemiczne żywności
14. Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności
15. Analiza sensoryczna w ocenie jakości żywności
16. Spektrofotometria absorpcyjna
17. Ocena barwy produktów spożywczych
18. Konduktometria
19. Badanie właściwości reologicznych

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7583-163-4

  • Redaktor: 

    Obiedziński Mieczysław

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss