Łódź 2013, wydanie 1, format 143 x 205, objętość 208 str., oprawa miękka
W swojej książce Dale Pinnock, specjalista z zakresu żywienia i kucharz w jednej osobie, wyjaśnia uzdrawiającą moc pożywienia. Udowadnia, że działanie pewnych substancji zawartych w pokarmach wykracza daleko poza zaspokajanie zapotrzebowania naszych organizmów na witaminy i minerały. Te niezwykłe substancje to cenne fitozwiązki, które działają podobnie do roślin leczniczych, a nawet terapii farmakologicznych, ale nie powodują żadnych skutków ubocznych.
Dzięki tej książce:
• zrozumiesz, na czym polegają wyjątkowe właściwości lecznicze tego, co jesz
• nauczysz się przyrządzać smaczne i kolorowe potrawy, które pomagają w profilaktyce i leczeniu współczesnych chorób cywilizacyjnych
• dowiesz się, jak radzić sobie z problemami trawiennymi, chorobami serca, zaburzeniami układu odpornościowego i nerwowego oraz dolegliwościami skórnymi i stawowymi
Dale Pinnock, licencjonowany specjalista z zakresu żywienia człowieka, regularnie gości w programach telewizyjnych i radiowych, a także na łamach gazet, gdzie przekonuje, że pożywienie może mieć działanie podobne do silnych leków
Ta książka jest dla mnie wielką inspiracją. Dale Pinnock olśniewa swoją gruntową wiedzą z dziedziny żywienia, a także niezwykłymi zdolnościami kulinarnymi. Zadziwiające jest to, że łączy w sobie wykwalifikowanego specjalistę z wykwintnym kucharzem.
dr Chris Steele, lekarz medycyny nagrodzony Orderem Imperium Brytyjskiego, propagator zdrowego stylu życia znany z programu This Morning ukazującego się w ITV
Książka
-
ISBN:
978-83-7579-271-3
-
Autor:
Dale Pinnock
-
Redaktor:
Rzeszutek Urszula