Warszawa 2008, wyd. 1, format 100 x 190 mm, objętość 112 str., oprawa miękka
„Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem” - powiedział Hipokrates. Witaminy to niezbędne do życia mikrosubstancje odżywcze, których organizm sam nie jest w stanie wytworzyć (wyjątek stanowi witamina D). Są niezbędne dla naszego zdrowia – chronią organizm przed chorobami, procesami starzenia oraz stymulują niezliczone ilości reakcji zachodzących w naszym organizmie. Autor w książce krótko opisuje właściwości 13 witamin oraz w ułożonej alfabetycznie tabeli podaje ich zawartość w ponad 1300 potrawach i produktach spożywczych. Ponadto przygotował listę 10 produktów będących najlepszym źródłem danej witaminy.
Książka ta to niezastąpiona pomoc dla wszystkich osób interesujących się zawartością witamin w pożywieniu i chcących zdrowo żyć.
Książka
-
ISBN:
978-83-7243-620-7
-
Autor:
David Muller Sven
-
Redaktor:
Longina Rutkowska