Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych
Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna – zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna – to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu „MasterChef”, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www.blogsamar.com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach „KUKBOOK”, „Kuchnia” oraz „Smak”. Częsty gość programów telewizyjnych.
Książka
-
ISBN:
978-83-280-3785-4
-
Autor:
Samar Khanafer
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2016
-
Format:
21.6x27.5
-
Liczba stron:
320
-
Oprawa:
Twarda