2013, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 68 str., oprawa miękka
Nie jest to zwykła książka kucharska, oprócz przepisów znaleźć tu można praktyczne porady dotyczące kulinarnego przygotowania do wypłynięcia w rejs.
"Zaplanowanie udanego rejsu polega nie tylko na wytyczeniu optymalnej trasy, ślęczeniu nad mapami i locją, ale też - wiedzą o tym bardziej doświadczeni żeglarze - na odpowiednim zaplanowaniu jadłospisu i zaprowiantowaniu. To wcale nie taka bagatelna sprawa, jakby się mogło wydawać!(...)
podane w tej książce potrawy są wbrew pozorom bardzo proste, każdy, nawet bez żadnego kulinarnego doświadczenia potrafi je przygotować. Są szybkie, wymagają od 5 do najwyżej 40 min. czasu (a ile tak naprawdę wymaga przygotowanie odpowiednio wielkiego staosu zwykłych kanapek?)"
Książka
-
ISBN:
978-83-927572-0-7
-
Autor:
Bogumiła Gil