Wrocław 2008, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 120 str., oprawa miękka
Jak dożyć w zdrowiu okrągłych 100 lat? Dlaczego o długowieczności warto myśleć dużo wcześniej? Co oprócz odpowiedniej aktywności fizycznej sprawi, że w ?wieku matuzalemowskim? będziemy w pełni sprawni? Nie raz, nie dwa każdy myślał o tym, co czeka go w przyszłości. A przyszłość ta zależy przecież od zdrowia. Procesów przemijania niestety nie da się zatrzymać, ale można skutecznie je opóźniać odpowiednio dbając o ?zawartość talerza?. Tak, tak. Jest wiele produktów spożywczych, ziół, które właściwie przyrządzone pomogą na długie lata zachować niezłą kondycję, sprawność umysłu i dobre samopoczucie. Zachować młodość. Diety i styl życia hamujące procesy starzenia Barbary Jakimowicz-Klein to przewodnik po świecie takich smakołyków, które wychodzą człowiekowi na zdrowie. Warto do niego zajrzeć!
Spis treści
WstępWiek metrykalny a biologiczny
Proces starzenia się i jego objawy
Co wpływa na proces starzenia?
Co nam pozwala zachować młodość?
Prawidłowe odżywianie
Profilaktyka
Wysiłek fizyczny
Właściwa ilość snu
Zwalczanie stresu
Satysfakcjonujące życie seksualne
Nastawienie psychiczne
Zioła wpływające na zachowanie młodości
Inne naturalne środki rewitalizujące
Antyoksydanty, czyli sprzymierzeńcy młodości
Jakie produkty spożywcze pozwalają zachować młodość?
Jak zachować urodę?
Moda na anti-aging
Przepisy na długie życie
Bibliografia
Książka
-
ISBN:
978-83-7249-191-6
-
Autor:
Barbara Jakimowicz-Klein