Porady i zalecenia żywieniowe
Warszawa 2009, wyd. 1, format 135 x 215, objętość 320 str., oprawa twarda
"Gdy coś jest nie tak ze zdrowiem, jak najwcześniej należy się zainteresować alergią jako możliwą przyczyną. Dzięki temu można uniknąć wielu poważnych chorób.
Alergie pokarmowe, skórne i oddechowe są męczące i frustrujące.Większość z nas ma ich kilka, niektórzy mają uczuleń więcej. Niektórzy czują się
bardzo źle, są przemęczeni i chorzy, a nie wiedzą, że za wszystkie objawy choroby są odpowiedzialne alergie. Czasami wiadomo, co jest ich przyczyną i jakich produktów lub substancji należy unikać, niekiedy jednak trudno znaleźć powód złego samopoczucia. Alergia oznacza uszkodzenie układu odpornościowego. Im wcześniej to uszkodzenie zostanie naprawione, tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia poważniejszych chorób. Ważne więc, aby umieć dostrzec i odpowiednio zinterpretować sygnały ostrzegawcze, które wysyła nasz organizm. Doktor Dick Thom w jasny i przystępny sposób przedstawia zagadnienia dotyczące alergii pokarmowych i środowiskowych. Daje wskazówki, jak je rozpoznać i jak sobie z nimi radzić. Przedstawia pomysły, jak uzupełnić dietę zubożoną przez zakazane dla alergika produkty, podpowiada, jak stymulować układ odpornościowy.
* Nietolerancje pokarmowe
* Zalecenia żywieniowe
* Przepisy na potrawy jarskie. Zastępowanie pokarmów
* Alergie środowiskowe"
Książka
-
ISBN:
978-83-7404-895-8
-
Autor:
Dick Thom