Warszawa 2014, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach. Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.
Spis treści
Część ogólnaZapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego
Część szczegółowa
Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego
Piśmiennictwo
Alfabetyczny spis potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4862-9
-
Autor:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Inne tytuły z tej serii:
Toczeń Lekarz radzi
41,73
PLN
Atlas kliniczno-patologiczny chorób trzustki
67,95
PLN
75,50 PLN
Oszczędzasz 7.55 PLN
Oksfordzki podręcznik endokrynologii
410,00
PLN
Chirurgia endokrynologiczna
131,14
PLN
Sławni pacjenci w endokrynologii
44,60
PLN
Endokrynologia wieku rozwojowego
246,00
PLN
Praktyczna opieka diabetologiczna
143,91
PLN
Tarczyca Diagnoza i leczenie
55,80
PLN
Endokrynologia Crash Course
66,50
PLN
Choroby tarczycy u mężczyzn
53,70
PLN
Atlas stanów nagłych e endokrynologii
50,50
PLN
Ultrasonografia tarczycy w praktyce klinicznej
122,50
PLN
Cena rynkowa: 146.00 PLN
Atlas chorób przytarczyc i nadnerczy
53,90
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN
Diety niskoenergetyczne
67,28
PLN