Kombucha inaczej zwana grzybem herbacianym to pradawny ludowy środek leczniczy, który był używany w Chinach już 2000 lat temu. Obecnie przeżywa swój renesans, a jego właściwości zdrowotne są doceniane na całym świecie, również przez gwiazdy z Hollywood. Dzięki Autorowi teraz i Ty możesz sam przygotować z niego cudowny napój i cieszyć się jego smakiem oraz rewelacyjnym działaniem.
Kombucha zwana po polsku kombuczą to orzeźwiający i zdrowotny eliksir otrzymywany poprzez przefermentowanie herbaty (najczęściej czarnej lub zielonej) z cukrem za pomocą "grzyba" kombuchy w symbiozie kolonii bakterii i drożdży. Napój jest słodko-kwaśny, lekko musujący i przypomina w smaku sok jabłkowy. Zogromną ilość witamin z grupy B oraz witaminę C i wiele innych cennych witamin oraz kwas mlekowy, octowy, szczawiowy, glukoranowy, masłowy, nukleinowy, aminokwasy i enzymy. Po jego wypiciu czujemy się wzmocnieni i pełni energii. Jest środkiem zapobiegającym wielu chorobom. Skutecznie pomaga w leczeniu raka, działa wspomagająco przy zaburzeniach łaknienia, w przypadkach utraty ostrości wzroku, w chorobach stawów, nerek, wątroby i włosów. Usuwa także z organizmu toksyny, reguluje ciśnienie krwi, stabilizuje poziom cholesterolu oraz ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej.
W tej książce Autor wyjaśnia nie tylko czym jest kombucha i jakie ma działanie, ale także jak przygotować z niej zdrowotny eliksir długowieczności. Podpowiada również jak hodować grzyb herbaciany i zadbać o jego świeżość. Ta publikacja uznawana jest za „Biblię kombuchy”.
Kombucha nowe źródło wiecznej młodości.
Książka
-
ISBN:
978-83-64278-63-1
-
Autor:
Frank W. Gunther
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
14.5x20.5cm
-
Liczba stron:
228
-
Oprawa:
Miękka