Warszawa 2014, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach. Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.
Spis treści
Część ogólnaZapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego
Część szczegółowa
Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego
Piśmiennictwo
Alfabetyczny spis potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4862-9
-
Autor:
Zofia Wieczorek-Chełmińska
Inne tytuły z tej serii:
Dieta odpornościowa
22,20
PLN
Dieta dla aktywnych Paleo Dieta
28,70
PLN
Dietetyczna kuchnia wegetariańska
84,24
PLN
Dieta łatwo strawna
46,02
PLN
Dieta dla alergików Jak unikać alergii pokarmowych Przepisy i wskazówki
9,72
PLN
19,43 PLN
Oszczędzasz 9.71 PLN
Dna moczanowa Poradnik dla pacjenta
33,60
PLN
Diety niskoenergetyczne
67,28
PLN
Dieta antyhistaminowa
50,20
PLN
Dieta antyreumatyczna
21,40
PLN
Dieta doktora Franka
43,40
PLN
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN
Dieta bez mleka i glutenu
24,80
PLN
Żywienie w chorobach kostno stawowych
75,76
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
84,24
PLN
Diety niskoenergetyczne
67,28
PLN