Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Maria Banach,
Waga produktu: 0.938 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788377887776
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: Edgard
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7788-777-6

  • Autor: 

    Maria Banach

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2016

  • Format: 

    20.5x27.2cm

  • Liczba stron: 

    216

  • Oprawa: 

    Twarda

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss