2008, wyd. 1, format 190 x 230, objętość 254 str., oprawa twarda
Zrównoważona dieta to klucz do wspaniałego samopoczucia oraz wymarzonej sylwetki. Skomponowanie modelu odżywiania dopasowanego do indywidualnych potrzeb, staje się niezwykle proste dzięki zawartym w niniejszej książce praktycznym informacjom oraz łatwym do zastosowania przepisom. Doświadczeni dietetycy pomagają czytelnikowi bez wyrzeczeń wprowadzić w życie zasady zdrowego odżywiania. Wskazują główne metody skutecznej kontroli wagi ciała. Proponują szeroki wachlarz przekąsek, śniadań, obiadów, kolacji i deserów, które zaspokoją gust każdego smakosza. W przystępny sposób uczą, jak szybko i łatwo przygotować wartościowe w składniki odżywcze, lekkie dla żołądka, a przy tym pyszne dania.
Osoby aktywnie uprawiające sport, zarówno zawodowo jak i rekreacyjnie, znajdą tu wiele porad dotyczących technik treningowych. Dowiedzą się również, jak rozpoznać i zaspokoić potrzeby żywieniowe własnego organizmu.
Książka
-
ISBN:
978-83-7435-728-9
-
Redaktor:
Elżbieta Zarych