Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych części:
- energia i składniki pokarmowe,
- żywność- wartość energetyczna i odżywcza,
- ocena żywienia,
- problemy żywieniowe ,
- planowanie żywienia.
Podręcznik jest oparty na kompletnej i aktualnej wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Unikatową wartością książki są zadania, dzięki którym czytelnik może sprawdzić i pogłębić swoją wiedzę.
Książka
-
ISBN:
978-83-7846-110-4
-
Autor:
Robert Gajda, Anna Kołodziej
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2019
-
Format:
165 x 235
-
Liczba stron:
302
-
Oprawa:
miękka
Inne tytuły z tej serii:
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Bądź twórcą swojego zdrowia
28,40
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Superfood
30,10
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Antropomotoryka W. Osiński
34,00
PLN
Masaż w kosmetyce i odnowie biologicznej
32,00
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN