Warszawa 2013, wydanie 15, format 145 x 205, objętość 240 str., oprawa miękka
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.
Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.
Książka
-
ISBN:
978-83-02-02867-0
-
Autor:
Krystyna Flis,Wanda Konaszewska
Inne tytuły z tej serii:
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Ewakuacja i transport poszkodowanego
52,20
PLN
Diagnostyka bakteriologiczna
81,80
PLN
Mikrobiologia ogólna
29,50
PLN