Kielce 2014, wydanie 1, format 135 x 190, objętość 62 str., oprawa miękka
Książka stanowi przydatne kompendium wiedzy dla osób, które chcą dbać o swoje zdrowie, kontrolując, co i w jakich ilościach jedzą. Pozwala wyliczyć zarówno własne zapotrzebowanie kaloryczne, jak i ilość kalorii realnie spalanych. Zawiera istotne informacje o wartościach odżywczych, o składnikach żywności, o zawartych w niej witaminach i innych substancjach, a także przydatne tabele kaloryczności podstawowych pokarmów. Nie pominięto też omówienia najczęściej spotykanych substancji potencjalnie szkodliwych, jak wszelkiego rodzaju chemiczne ulepszacze dodawane do żywności. Dzięki tej książce można optymalnie zaplanować zdrową i zrównoważoną dietę, uwzględniając zapotrzebowanie odżywcze zależne od płci, wieku i trybu życia.
Odbiorcy:
– osoby zainteresowane zdrowym odżywianiem.
Dlaczego warto sięgnąć po tę publikację?
– pozwala zaplanować zdrową i pożywną dietę.
– zawiera wiele wiadomości o produktach żywnościowych.
– ułatwia dobranie optymalnej diety do płci, wieku i trybu życia.
Książka
-
ISBN:
978-83-7660-298-1