Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Edgar Cayce, Łatak Jerzy M.
Waga produktu: 0.290 kg
EAN: 9788393573110
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: Aquarius

Kraków 2013, wydanie 1, format 145 x 200, objętość 344 str., oprawa miękka

Można jeść dużo i być niedożywionym. Można jeść dużo i nie być otyłym. Dlaczego zdrowo wyglądający ludzie często zapadają na różne infekcje? Dlaczego rodzą się chore dzieci? Takich pytań jest bardzo wiele, a przyczyna jest tylko jedna – brak rzetelnej wiedzy o odżywianiu.

Rezultaty wieloletnich badań instytutów żywieniowych, wsparte przekazami Edgara Cayce dają nam wiedzę, dzięki której żywność staje się dla nas lekiem i zapewnia zdrowie na długie lata życia.

Spis treści

Dieta Cayce’ego sprzyja rozwojowi duszy
Holistyczne podejście Cayce’ego do odżywiania
Owoce i warzywa
Ziarna, rośliny strączkowe i orzechy
Białko zwierzęce, tłuszcze i oleje
Przyprawy i słodkości
Napoje
Wielowymiarowa dynamika jedzenia
Nastawienie

Budowanie odporności alkalizowaniem
Równowaga pH
Podatność na przeziębienia
Żywność oddziałująca na organizm kwasowo i alkalicznie
Kluczem jest równowaga
Zestawy działające kwasowo
Aspekt psychologiczny i duchowy
Zasadowość i jego związek z metabolizmem wapnia
Sprawdzenie swojej alkaliczności
Glico-Thymolina
Zgaga
Rozwiązaniem jest alkalizowanie

Uzdrawiająca moc enzymów surowych pokarmów
Enzymy w suplementach
Soki
Inhibitory enzymów i korzyści z kiełkowania
Produkty mleczne
Warzywa tradycyjnie zakwaszane
Enzymy w klinicznej terapii

Przygotowanie zdrowych potraw na sposób Cayce’ego
Gotowanie w papierze
Patapar
Stosowanie szybkowarów parowych
Pieczenie
Przyprawy
Naczynia kuchenne
Żywność puszkowana i mrożona
Kuchenka mikrofalowa
Zestawy do optymalnej asymilacji
Unikaj zestawów skrobiowych
Powyżej i poniżej poziomu gruntu
Kawa i herbata bez mleka
Tłuszcze - dobre i złe
Oliwa z oliwek
Tłoczony na zimno, nierafinowany olej warzywny
Miejscowa, sezonowa żywność
Korzyści z lokalnej żywności
Spożywanie sezonowe
Wewnętrzne sezony
Przykłady dziennego posiłku z ridingów Cayce’ego

Żywność, która leczy
Migdały
Jabłka
Sok z wołowiny
Żelatyna Winogrona
Miód
Karczochyjeruzalem - topinambur Pożywienie mumii

Witaminy i mienerały
Brać, czy nie brać naturalnych suplementów?
Rola poszczególnych witamin Rola minerałów

Posiłek wymaga szczególnego czasu i oprawy
Optymalne odżywianie podczas ciąży
Najlepsza żywność dla dziecka
Pożywienie dla maluszków
Zdrowe odżywianie nastolatków
Regulowanie wagi dietą Cayce’ego
Dieta wegetarian

Woda zdrowa i lecznicza
Tajemnicza substancja
Kwas solny w żołądku
Uzdrawiająca woda
Pamięć wody

Bibliografia

Książka

  • ISBN: 

    978-83-935731-1-0

  • Autor: 

    Edgar Cayce

  • Redaktor: 

    Łatak Jerzy M.

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss