-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Scientifica
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kraków 2013, wydanie 4, format 165 x 235, objętość 776 str., oprawa miękka
Szanowni Państwo,
Z olbrzymią radością informujemy Państwa, iż przyjmujemy już zapisy na czwarte wydanie podręcznika zatytułowanego ‘Podstawy Żywienia Klinicznego’, a popularnie nazywanego ‘niebieską książką [blue book]’. Książka ta stanowi jeden z elementów edukacyjnych Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu (ESPEN), uzupełniających inne aktywności naukowe, takich jak Kurs Podstawowy z zakresu żywienia klinicznego oraz kursy LLL (Life-Long Learning Programme).
Niniejsza książką zwiększyła nie tylko ilość stron, ale i swoją jakość. Studenci medycyny, dietetycy, pielęgniarki i pielęgniarze oraz lekarze znajdą w niej odpowiedzi na codzienne pytania . Z tego powodu powinna ona znaleźć swoje miejsce w dyżurkach lekarskich oraz biurkach lekarzy-praktyków, szukających odpowiedzi na tematy z zakresu żywienia. Zupełnie nie zaskakuje fakt przetłumaczenia wcześniejszego wydania podręcznika na tak wiele języków i to, że stanowi najlepszy nośnik informacji ESPENu dla całego świata, od Chin do Ameryki Południowej.
Za pomocą poniższego formularza zachęcamy Państwa do składania zamówień na podręcznik: "Podstawy Żywienia Klinicznego edycja czwarta" który ukaże się w czerwcu 2013 roku. Podręcznik ten będzie dystrybuowany tylko ograniczonymi kanałami sprzedaży, a jego niski nakład powoduje znaczne ograniczenia w późniejszym zakupie. Dlatego też zachęcamy do składania zamówień za pomocą formularza on-line.
Spis treści
Skrócony spis treści:1. PODSTAWOWE ZASADY ŻYWIENIA
2. FIZJOLOGIA I BIOCHEMIA ŻYWIENIA
3. WSKAZANIA DO LECZENIA ŻYWIENIOWEGO
4. ORGANIZACJA I ASPEKTY PRAWNE
5. SUBSTRATY UŻYWANE W ŻYWIENIU POZAJELITOWYM I DOJELITOWYM
6. TECHNIKI LECZENIA ŻYWIENIOWEGO
7. MONITOROWANIE LECZENIA ŻYWIENIOWEGO
8. LECZENIE ŻYWIENIOWE W RÓŻNYCH SYTUACJACH KLINICZNYCH
Książka
-
ISBN:
978-83-936527-1-6
-
Redaktor:
Lubos Sobotka,Stanisław Kłęk,Teresa Korta,Małgorzata Łyszkowska