Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: H.K. Biesalski, P. Grimm, D. Gajewska
Waga produktu: 0.600 kg
EAN: 9788376096537
Wysyłka od: 9.90 PLN

Wrocław 2012, wydanie 1, format 137 x 172, objętość 350 str., oprawa miękka

Książka obejmuje w formie zwięzłej, ale kompletnej i przejrzystej całość, według dzisiejszego stanu wiedzy, nauki dotyczącej podstaw wiedzy o żywieniu człowieka. Tekst ilustrują liczne tabele i wykresy. Jest to poradnik encyklopedyczny niezbędny dla studentów Wydziałów Nauk o Żywieniu Człowieka, dietetyków klinicznych, a także specjalistów w zakresie żywienia człowieka, tj. tych wszystkich, którzy zajmują się poradnictwem, udzielaniem pomocy innym poprzez szerzenie prawidłowego żywienia, korygowaniem nieprawidłowych zachowań żywieniowych, a dzięki temu mają swój udział w zapobieganiu rozwojowi chorób uwarunkowanych żywieniowo.

Spis treści

Podstawy
Składniki pokarmowe
Aspekty praktyczne: medycyna żywienia
Dodatek

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7609-653-7

  • Autor: 

    H.K. Biesalski, P. Grimm

  • Redaktor: 

    D. Gajewska

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss