Wrocław 2012, wydanie 1, format 137 x 172, objętość 350 str., oprawa miękka
Książka obejmuje w formie zwięzłej, ale kompletnej i przejrzystej całość, według dzisiejszego stanu wiedzy, nauki dotyczącej podstaw wiedzy o żywieniu człowieka. Tekst ilustrują liczne tabele i wykresy. Jest to poradnik encyklopedyczny niezbędny dla studentów Wydziałów Nauk o Żywieniu Człowieka, dietetyków klinicznych, a także specjalistów w zakresie żywienia człowieka, tj. tych wszystkich, którzy zajmują się poradnictwem, udzielaniem pomocy innym poprzez szerzenie prawidłowego żywienia, korygowaniem nieprawidłowych zachowań żywieniowych, a dzięki temu mają swój udział w zapobieganiu rozwojowi chorób uwarunkowanych żywieniowo.
Spis treści
PodstawySkładniki pokarmowe
Aspekty praktyczne: medycyna żywienia
Dodatek
Książka
-
ISBN:
978-83-7609-653-7
-
Autor:
H.K. Biesalski, P. Grimm
-
Redaktor:
D. Gajewska