Warszawa 2012, wydanie 2, format 130 x 205, objętość 256 str., oprawa miękka
150 przepisów na łatwe, szybkie, pyszne potrawy leczące serce, poprawiające zdrowie, humor i urodę
Najsmaczniejsza i najzdrowsza dieta stosowana od tysięcy lat przez miliony mieszkańców basenu Morza Śródziemnego:
Zapobiega miażdżycy
Zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę i nowotwory
Zapewnia smukłą sylwetkę przez całe życie
Nieprzetworzona żywność, świeże owoce i warzywa, oliwa z oliwek, kasze, mąka z pełnego przemiału, ryby, chude mięso. Oto dieta śródziemnomorska: smaczne potrawy dla całej rodziny i sposób odżywiania najzdrowszy dla serca.
•Czym różni się kuchnia śródziemnomorska od naszej?
•Dlaczego lekarze na całym świecie zalecają dietę śródziemnomorską?
•Dlaczego korzystne jest picie wina w umiarkowanych ilościach?
•Co wykazały badania w siedmiu krajach?
•Jak „bezboleśnie” zmienić dietę?
•Jak prowadzić śródziemnomorski tryb życia?
Dieta śródziemnomorska to nie tylko przepisy kulinarne i określone produkty, to cała sztuka i przyjemność jedzenia, które nie tuczy.
Książka
-
ISBN:
978-83-241-4235-4
-
Autor:
Helen V. Fisher,Cynthia Thomson