Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii="" i="" cholesterolu="" 200="" mg="" dzie="" br="">
Książka liczy 320 kolorowych stron, zawierających poza częścią ogólną, 165 przepisów potraw z wyliczoną wartością odżywczą i kaloryczną jednej porcji. Większość potraw jest zilustrowana zdjęciem. Wydana na papierze kredowym, w formacie albumowym.
Parametry
-
Tytuł:
Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce
-
ISBN:
9788364045417
-
Autor:
Aleksandra Cichocka
-
Rok wydania:
2018
-
Numer wydania:
3
-
Liczba stron:
405
-
Szerokość produktu:
23
-
Wysokość produktu:
20
-
Okładka:
miękka