Poznań 2010, wyd. 1, format 205 x 220, objętość 144 str., oprawa miękka
Najnowsze badania na temat cholesterolu i żywienia. Rady dotyczące właściwego odżywiania się, gotowania oraz racjonalnych zakupów.
To książka dla smakoszy, którzy uwielbiają dobre jedzenie, ale troszczą się także o swoje zdrowie i dbają o właściwy poziom cholesterolu. Znajdą w niej ponad 100 wspaniałych przepisów opracowanych przez wyjątkowy duet - mistrza kuchni Daniela Grena oraz dietetyczkę Catherine Collins.
Dania, które przypadną do gustu całej rodzinie, zaspokoją apetyt i będą rozkoszą dla podniebienia, ale przede wszystkim obniżą poziom cholesterolu!
Książka pomaga dbac o zdrowie i jak najdłużej cieszyć się witalnością.
Spis treści
PrzedmowaWstęp
Transportery cholesterolu
Naczynia krwionośne
Zmniejszanie ryzyka
Dieta dobra dla serca
Wspomaganie właściwej diety
Dieta śródziemnomorska: sposób na życie
Przedmowa szefa kuchni
Śniadania i drugie śniadania
Zupy i sałatki
Dodatki, przekąski i przystawki
Dania główne
Desery
Podstawowe przepisy
Indeks
Przydatne adresy
Książka
-
ISBN:
978-83-245-1750-3
-
Autor:
Daniel Green , Catherine Collins