Powitaj wiosnę na witalnej petardzie!
„Szybki detoks” to pięciotygodniowy program rozbudzenia i doładowania energią organizmu po zimowym śnie, który zwykle zostawia nam w prezencie dodatkową warstewkę tłuszczu i parę niechcianych kilogramów. Te nie poddają się niestety wiosennym roztopom… Aby się ich skutecznie pozbyć, należy rozkręcić metabolizm, skupiając się na dwóch kluczowych kwestiach:
• odciążeniu wątroby,
• przyspieszeniu trawienia i przemiany materii.
Przez detoks rozumiemy biologiczną odnowę, od nowa więc zaplanujmy nasz program żywieniowy, który pomoże nam powitać wiosnę na pełnej witalnej petardzie.
Pomogą nam w tym wiosenne warzywa – produkty świeże, mało przetworzone i bogate w błonnik. Decydujące będzie wykluczenie z diety tych elementów, które są przyczyną kłopotów z trawieniem. Już po krótkim czasie nasze dobre bakterie jelitowe podziękują nam, wzmacniając naszą odporność, poprawiając samopoczucie, a nawet wygląd skóry!
„W moich poradach żywieniowych dobre samopoczucie, lekkość trawienia oraz zdrowie układu pokarmowego zawsze były i są podstawą dobrze skomponowanej diety. Każdemu ze swoich podopiecznych układam plan żywieniowy, który «uleczy» trawienie, niwelując wzdęcia, zgagi i zaparcia, które świadczą o problemie z jelitami.
Nie wyobrażam sobie diety, która tylko odchudza. Dieta ma usprawniać cały proces trawienny i polepszać ogólny stan zdrowia, czyli na przykład obniżać poziom cukru, złego cholesterolu, trójglicerydów i ciśnienia krwi, odciążać nerki i wątrobę, wspomagać metabolizm i usuwanie toksyn.”
Magdalena Makarowska
„Szybki detoks” to pięciotygodniowy program rozbudzenia i doładowania energią organizmu po zimowym śnie, który zwykle zostawia nam w prezencie dodatkową warstewkę tłuszczu i parę niechcianych kilogramów. Te nie poddają się niestety wiosennym roztopom… Aby się ich skutecznie pozbyć, należy rozkręcić metabolizm, skupiając się na dwóch kluczowych kwestiach:
• odciążeniu wątroby,
• przyspieszeniu trawienia i przemiany materii.
Przez detoks rozumiemy biologiczną odnowę, od nowa więc zaplanujmy nasz program żywieniowy, który pomoże nam powitać wiosnę na pełnej witalnej petardzie.
Pomogą nam w tym wiosenne warzywa – produkty świeże, mało przetworzone i bogate w błonnik. Decydujące będzie wykluczenie z diety tych elementów, które są przyczyną kłopotów z trawieniem. Już po krótkim czasie nasze dobre bakterie jelitowe podziękują nam, wzmacniając naszą odporność, poprawiając samopoczucie, a nawet wygląd skóry!
„W moich poradach żywieniowych dobre samopoczucie, lekkość trawienia oraz zdrowie układu pokarmowego zawsze były i są podstawą dobrze skomponowanej diety. Każdemu ze swoich podopiecznych układam plan żywieniowy, który «uleczy» trawienie, niwelując wzdęcia, zgagi i zaparcia, które świadczą o problemie z jelitami.
Nie wyobrażam sobie diety, która tylko odchudza. Dieta ma usprawniać cały proces trawienny i polepszać ogólny stan zdrowia, czyli na przykład obniżać poziom cukru, złego cholesterolu, trójglicerydów i ciśnienia krwi, odciążać nerki i wątrobę, wspomagać metabolizm i usuwanie toksyn.”
Magdalena Makarowska
Książka
-
ISBN:
978-83-7229-640-5
-
Autor:
Magdalena Makarowska
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2017
-
Format:
16.5x20.5cm
-
Liczba stron:
208
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN