Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Lynne Melcombe,
Waga produktu: 0.180 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788362103645
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: Źródła Życia

2014, wydanie 1, format 160 x 215, objętość 64 str., oprawa miękka

Naturalna słodycz bez cienia goryczy

Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.
Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-62103-64-5

  • Autor: 

    Lynne Melcombe

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss