Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Tomasz Purol,
Waga produktu: 0.400 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 9788376428987
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: Pascal
Zapomniane smaki
Niezapomniane wrażenia
Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki… Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji.
Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone.
Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7642-898-7

  • Autor: 

    Tomasz Purol

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2017

  • Format: 

    20.6x26.8

  • Liczba stron: 

    208

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss