Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Barbara Jakimowicz-Klein,
Waga produktu: 0.300 kg
EAN: 8372772207
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: Astrum

Wrocław 2003, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 128 str., oprawa miękka

Winami i nalewkami, które swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają owocom, ziołom i korzennym przyprawom, można się nie tylko delektować, ale i łagodzić wiele dolegliwości. Przyprawy ziołowe są bowiem nieocenione we wspomaganiu leczenia różnych schorzeń oraz w ich profilaktyce.

Spis treści

Dieta Funkcjonalna Lecha Tkaczyka (DFLT), czyli o tym, jak zachować zdrowie i świetną formę

Podstawowe założenia Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka

Zioła przyprawowe jako ważny komponent win, nalewek, olejów i octów w Diecie Funkcjonalnej

Wina domowe

Podział win

Naczynia i sprzęt potrzebne do wyrobu wina w domu

Etapy wyrobu wina domoweg

Jak zrobić ziołowe wino typowo lecznicze

Zdrowotne właściwości wina

Przepisy na wina z przyprawami leczącymi wykorzystywanymi w DFLT

Wina owocowe i ziołowe o właściwościach leczniczych

Wina ziołowe typowo lecznicze

Nalewki

Podział nalewek

Podstawowe zasady wyrobu nalewek .Zdrowotne właściwości nalewek

Przepisy na nalewki z przyprawami leczącymi wykorzystywanymi w DFLT

Nalewki smakowe („stołowe") o właściwościach leczniczych

Nalewki ziołowe typowo lecznicze

Oleje

Rodzaje oleju

Zdrowotne właściwości olejów z przyprawami leczącymi.

Przepisy na oleje z przyprawami leczącymi wykorzystywanymi w DFLT

Octy

Zdrowotne właściwości octów z przyprawami leczącymi

Przepisy na octy z przyprawami leczącymi wykorzystyw v DFLT

Bibliografia

Indeks

Książka

  • ISBN: 

    83-7277-220-7

  • Autor: 

    Barbara Jakimowicz-Klein

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss