-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.WSiP
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2010, wyd. 1, format 165 x 235, objętość 301 str., oprawa miękka
Podręcznik w sposób wyczerpujący, przejrzysty i spójny prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie. Obejmuje takie zagadnienia, jak:
* technika komputerowa (organizacja stanowiska pracy, budowa sprzętu komputerowego, system operacyjny Windows, oprogramowanie biurowe, sieć Internet, techniki pisania na klawiaturze),
* użytkowe programy specjalistyczne do obsługi hotelu,
* praca biurowa (rodzaje dokumentów, zasady sporządzania pism, obieg i przechowywanie dokumentów, obsługa sprzętu biurowego i urządzeń multimedialnych).
Do książki dołączono płytę CD-ROM, na której znajduje się autorski program do obsługi informatycznej hotelu – prosty w obsłudze i jednocześnie zawierający wszystkie moduły, które mają profesjonalne programy stosowane w hotelach.
Podręcznik jest pierwszym na rynku syntetycznym źródłem wiedzy z tego zakresu. Nie tylko prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie, ale także dzięki licznym pytaniom i ćwiczeniom umożliwia kształtowanie określonych umiejętności praktycznych, które są niezbędne w późniejszej pracy w hotelarstwie.
Spis treści
WprowadzenieCZĘŚĆ I. TECHNIKA KOMPUTEROWA W HOTELARSTWIE
Rozdział 1. Organizacja stanowiska pracy
Rozdział 2. Przepisy przeciwpożarowe w miejscu pracy
Rozdział 3. Sprzęt komputerowy w hotelu
Rozdział 4. Oprogramowanie komputerowe
Rozdział 5. Techniki biegłego pisania na klawiaturze komputerowej
Rozdział 6. Sieci komputerowe
Rozdział 7. Komunikacja w sieci
CZĘŚĆ II. UŻYTKOWE PROGRAMY INFORMATYCZNE W HOTELARSTWIE
Rozdział 8. Charakterystyka programów specjalistycznych stosowanych w hotelarstwie
Rozdział 9. Systemy informatyczne w praktyce
Rozdział 10. Program Hotel Mały
CZĘŚĆ III. PRACA BIUROWA W HOTELARSTWIE
Rozdział 11. Funkcja pracy biurowej w firmie
Rozdział 12. Obsługa urządzeń biurowych
Rozdział 13. Rodzaje dokumentów biurowych i aplikacyjnych
Rozdział 14. Redagowanie pism
Rozdział 15. Obieg i przechowywanie dokumentów
Bibliografia
Książka
-
ISBN:
978-83-02-11260-7
-
Autor:
Mariola Milewska, Andrzej Stasiak