Wyprzedaż
X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.WSiP
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Wrocław 2010, wyd. 1, format 165 x 235, objętość 220 str., oprawa miękka
W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.:
• podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja,
• badania marketingowe, zarządzanie i planowanie,
• mierniki stosowane w działalności hotelarskiej.
Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami.
Spis treści
Rozdział 1. Podstawowe pojęcia1.1. Usługi hotelarskie
1.2. Synergia i integracja usług hotelarskich
1.3. Hotelarstwo a wynajem
1.4. Obiekty hotelarskie
1.5. Potrzeby
Rozdział 2. Marketing i rynek
2.1. Co to jest marketing?
2.2. Orientacje przedsiębiorstw
2.3. Geneza marketingu
2.4. Rynek
2.5. Rynek usług hotelarskich
2.6. Marketing mix
Rozdział 3. Produkt
3.1. Dobro
3.2. Produkt
3.3. Produkt hotelarski
3.4. Jakość usług hotelarskich
Rozdział 4. Cena
4.1. Metody ustalania ceny podstawowej
4.2. Termin płatności
4.3. Formy płatności
4.4. Różnicowanie cen
4.5. Strategie cenowe
4.6. Ceny usług gastronomicznych i uzupełniających
Rozdział 5. Dystrybucja
5.1. Etap zawierania kontraktu (rezerwacji)
5.2. Etap przybliżania produktu
5.3. Proces dystrybucji bezpośredniej
5.4. Kanał dystrybucji
5.5. Kanały dystrybucji produktu hotelarskiego
5.6. Szerokość kanału i strategie dystrybucji
Rozdział 6. Promocja
6.1. Rodzaje decyzji nabywczych
6.2. Targetowanie promocji
6.3. Ocena promocji
6.4. Promotion mix
6.5. Reklama
6.6. Public relations
6.7. Promocja sprzedaży
6.8. Promocja bezpośrednia
Rozdział 7. Ludzie
7.1. Personel obiektu hotelarskiego
7.2. Inni goście
7.3. Klient
Rozdział 8. Badania marketingowe i mierniki oceny działalności hotelarskiej
8.1. Charakter badań
8.2. Dobór jednostek badanych
8.3. Liczebność próby i błąd wyniku badania
8.4. Metody badań
8.5. Mierniki oceny świadczenia usług noclegowych
8.6. Mierniki oceny świadczenia usług gastronomicznych i uzupełniających
Rozdział 9. Zarządzanie i planowanie marketingowe w hotelarstwie
9.1. Funkcje zarządzania
9.2. Horyzont decyzji menedżerskich
9.3. Misja przedsiębiorstwa hotelarskiego
9.4. Otoczenie przedsiębiorstwa hotelarskiego
9.5. Analiza SWOT
9.6. Plan marketingowy
Literatura
Książka
-
ISBN:
978-83-02-10749-8
-
Autor:
Jan Cetner
Inne tytuły z tej serii:
Ekonomia i prawo w hotelarstwie
32,13
PLN
Międzynarodowe organizacje turystyczne
25,00
PLN
38,85 PLN
Oszczędzasz 13.85 PLN
Wyspy Bałtyku Przewodnik dla nurków
45,15
PLN
Ekonomika turystyki i rekreacji
64,80
PLN
Ekonomia i prawo w hotelarstwie Podręcznik Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie
15,30
PLN
30,60 PLN
Oszczędzasz 15.30 PLN
Organizacja pracy w hotelarstwie
8,00
PLN
Marketing w turystyce PWE
19,90
PLN
46,00 PLN
Oszczędzasz 26.10 PLN
Polska Atlas turystyki wiejskiej 2010/2011
12,76
PLN
42,53 PLN
Oszczędzasz 29.77 PLN
Transformacje prawa turystycznego
6,90
PLN
Drogi ewolucji drukowanych przewodników turystycznych po Polsce
14,90
PLN
36,90 PLN
Oszczędzasz 22.00 PLN
Promocja i informacja w turystyce
9,90
PLN
Obsługa ruchu turystycznego
56,00
PLN
Strategie rozwoju turystyki w regionie
39,20
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...