X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Proksenia
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kraków 2010, wyd. 1, format 160 x 235 mm, objętość 144 str., oprawa miękka
Książka zawiera przystępnie podane wiadomości o zachowaniu się konsumenta na rynku turystycznym – od teorii zachowań poprzez ich uwarunkowania wewnętrzne i zewnętrzne oraz analizę potrzeb i procesu podejmowania decyzji.
Publikacja przydatna dla studentów kształcących się w zakresie turystyki, zarządzania, marketingu oraz dla pracowników branży turystycznej.
Spis treści
WSTĘPl. TEORIA ZACHOWAŃ KONSUMENTÓW
1.1. Zachowanie konsumenta - pojęcie i zakres
1.2. Rodzaje zachowań
1.3. Model zachowania konsumenta
2.POTRZEBY JAKO PODSTAWA ZACHOWAŃ KONSUMENCKICH
2.1 Pojęcie potrzeby
2.2. Zródła i mechanizmy powstawania potrzeb
2.3. Cechy potrzeb
2.4. Klasyfikacja potrzeb
2.5. Hierarchia potrzeb
2.6. Zaspokajanie potrzeb
3. PROCES PODEJMOWANIA DECYZJI ZAKUPU
3.1. Istota i zakres decyzji konsumenckich
3.2. Rodzaje decyzji
3.3. Uczestnicy procesu decyzyjnego
3.4. Fazy podejmowania decyzji zakupu
3.5. Zachowania konsumentów po dokonaniu zakupn
4. UWARUNKOWANIA WEWNĘTRZNE ZACHOWAŃ KONSUMENTÓW.
4.1. Czynniki psychologiczne
4.1.1. Motywy
4.1.2. Emocje
4.1.3. Osobowość
4.1.4. Uczenie się
4.1.5. Postrzeganie
4.1.6. Postawy
4.1.7. Etnocentryzm
4.1.8. Ryzyko
4.2. Czynniki personalno-demograficzne
4.2.1. Wiek
4.2.2. Pleć
4.2.3. Faza cyklu życia .rodzinnego
4.2.4. Wyksztalcenie
4.2.5. Dochody
4.2.6. Styl życia
4.3. Usytuowanie czynników wewnętrznych w procesie zakupu produktów
5. UWARUNKOWANIA ZEWNĘTRZNE ZACHOWAŃ KONSUMENTÓW
5.1. Czynniki społeczno-kulturowe
5.1.1. Rodzina
5.1.2. Grupa spoleczna
5.1.3. Grupy odniesienia
5.1.4. Liderzy opinii
5.1.5. Kultnra
5.2. Czynniki ekonomiczne
5.2.1. Produkt
5.2.2. Ceny
5.2.3. Miejsce sprzedaży
5.2.4. Reklama
5.2.5. Sprzedaż osobista
5.2.6. Public relations
5.3. Usytuowanie czynników zewnętrznych w procesie zakupu produktów
BIBLIOGRAFIA
Książka
-
ISBN:
978-83-60789-22-3
-
Autor:
Leszek Rudnicki
Inne tytuły z tej serii:
Marketing w turystyce PWE
19,90
PLN
46,00 PLN
Oszczędzasz 26.10 PLN
Drogi ewolucji drukowanych przewodników turystycznych po Polsce
14,90
PLN
36,90 PLN
Oszczędzasz 22.00 PLN
Organizacja pracy w hotelarstwie
5,00
PLN
Ekonomia i prawo w hotelarstwie Podręcznik Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie
15,30
PLN
30,60 PLN
Oszczędzasz 15.30 PLN
Strategie rozwoju turystyki w regionie
39,20
PLN
Ekonomia i prawo w hotelarstwie
32,13
PLN
Polska Atlas turystyki wiejskiej 2010/2011
12,76
PLN
42,53 PLN
Oszczędzasz 29.77 PLN
Obsługa ruchu turystycznego
56,00
PLN
Prawo turystyczne
50,20
PLN
Wyspy Bałtyku Przewodnik dla nurków
45,15
PLN
Międzynarodowe organizacje turystyczne
25,00
PLN
38,85 PLN
Oszczędzasz 13.85 PLN
Ekonomika turystyki i rekreacji
64,80
PLN
Theoretical and Methodological Principles of Selected Summer...
14,49
PLN
20,70 PLN
Oszczędzasz 6.21 PLN
Transformacje prawa turystycznego
5,00
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...