X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.SGGW
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2009, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 252 str., oprawa miękka
W przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych.Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod instrumentalnych.
Spis treści
Od Autorów1. Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła
2. Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz
3. Mineralizacja próbek
4. Pomiary gęstości
5. Oznaczanie zawartości wody w produktach spożywczych
6. Jakość wody w przemyśle spożywczym
7. Analiza sacharydów
8. Tłuszcze
9. Białka
10. Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych
11. Inne związki o dużej aktywności biologicznej
12. Metody badania właściwości przeciwutleniających
13. Zanieczyszczenia chemiczne żywności
14. Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności
15. Analiza sensoryczna w ocenie jakości żywności
16. Spektrofotometria absorpcyjna
17. Ocena barwy produktów spożywczych
18. Konduktometria
19. Badanie właściwości reologicznych
Książka
-
ISBN:
978-83-7583-163-4
-
Redaktor:
Obiedziński Mieczysław
Inne tytuły z tej serii:
Zasady żywienia Podręcznik część 2
32,50
PLN
Technologia żywności i żywienia
32,00
PLN
Ocena żywności i żywienia
28,40
PLN
Czy wiesz ile jesz
12,70
PLN
Dieta bezglutenowa co wybrać
71,47
PLN
Superfood
30,10
PLN
Biotechnologia żywności
59,50
PLN
Bądź twórcą swojego zdrowia
28,40
PLN
Vademecum żywienia człowieka
26,50
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Mikrobiom a zdrowie człowieka
30,40
PLN