Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: , Tadeusz Szulc
Waga produktu: 0.200 kg
EAN: 9788360574928
Wysyłka od: 9.00 PLN


Wrocław 2010, wyd. 1, format 165 x 235, objętość 75 str., oprawa miękka


Spis treści

ZNACZENIE I PRODUKCJA MLEKA
SIARA
MLEKO
WARTOŚĆ ODŻYWCZA MLEKA
Białka i peptydy mleka
Związki azotowe niebiałkowe
Tłuszcze
Laktoza ( cukrowce)
Substancje mineralne
Witaminy
Enzymy, hormony i inne związki
Woda

SUBSTANCJE OBCE, SKAŻENIA I WADY ORGANOLEPTYCZNE MLEKA
SUBSTANCJE ZMIENIAJĄCE SMAK I ZAPACH MLEKA
FIZYCZNE I FIZYKOCHEMICZNE CECHY MLEKA
MIKROBIOLOGIA MLEKA
CYTOLOGIA MLEKA I SCHORZENIA GRUCZOŁU MLEKOWEGO
ANTYBIOTYKI I SUBSTANCJE HAMUJĄCE W MLEKU
WARUNKI PRODUKCJI I SKUPU MLEKA
POBIERANIE PRÓB MLEKA DO BADAŃ
Środki konserwujące próbki mleka

LABORATORYJNA OCENA JAKOŚCI I ANALIZY MLEKA
Oznaczanie zanieczyszczeń mechanicznych metodą filtracyjną
Oznaczanie kwasowości czynnej (pH)
Ocena stabilności termicznej mleka - próba alkoholowa
Oznaczanie krzepliwości mleka
Oznaczanie suchej masy
Określanie wartości energetycznej mleka
Oznaczanie gęstości mleka
Skład chemiczny mleka
Badania cytologiczne mleka :
Badania mikrobiologiczne mleka surowego w skupie
Wykrywanie zafałszowań mleka surowego


POSTĘPOWANIE Z MLEKIEM W PROCESIE PRZYGOTOWANIA DO PRZETWARZANIA
NIEKTÓRE PRODUKTY MLECZARSKIE
Piśmiennictwo

Książka

  • ISBN: 

    978-83-60574-92-8

  • Redaktor: 

    Tadeusz Szulc

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss