Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.
Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.
Niniejsze tabele zawierają dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych w produktach spożywczych oraz potrawach.
Parametry
-
Tytuł:
Tabele składu i wartości odżywczej żywności
-
ISBN:
9788320062588
-
Autor:
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow
-
Rok wydania:
2021
-
Numer wydania:
2
-
Liczba stron:
1182
-
Szerokość produktu:
21
-
Wysokość produktu:
25
-
Okładka:
miękka