Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4415-7
-
Autor:
Dorota Szostak-Węgierek, Aleksandra Cichocka
-
Wydanie:
2
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
14.0x20.0cm
-
Liczba stron:
160
-
Oprawa:
Miękka
Inne tytuły z tej serii:
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...