-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Vital
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Autor odkrywa, co rzeczywiście znajduje się w przetworzonych produktach spożywczych. Jak smakują australijskie trociny? Co robi kiełbasa pod prysznicem i skąd bierze się w niej cukier? Jak z osadu i szlamu powstaje gulasz? W jaki sposób kryl może zostać przemieniony we frankfurterki? Poznasz szokujące odpowiedzi na te i wiele innych pytań.
Teraz i Ty zrozumiesz, że jedzenie oszukuje nasze zmysły nie próbując nawet nas odżywiać. Poznasz mechanizmy, dzięki którym producenci pokarmów manipulują Tobą i Twoimi dziećmi. Dowiesz się, skąd wzięła się epidemia otyłości i uświadomisz sobie skalę zniszczeń powodowanych przez sztuczne aromaty i słodziki.
Publikacja uświadamia, że koniecznie musimy zmienić nasz sposób doboru i konsumpcji produktów. Pokazuje, jak ważne jest, żeby konsumenci się zjednoczyli i walczyli o swoje prawa. W sposób całkowicie zrozumiały i jasny demaskuje kampanie reklamowe przemysłu spożywczego jako wierutne kłamstwa i ujawnia skalę nadużyć, jakich dopuścili się światowi potentaci. Ponadto otwiera oczy na masową produkcję pożywienia i jej zaplecze. Po tej lekturze wielu z nas już nigdy więcej nie kupi niektórych produktów, nie mówiąc o ich ewentualnej konsumpcji.
Spis treści
1. Dyskretna siła świata: przemysł smaku2. Nieprzyjemny zapach : emancypacja smaku z natury
3. Genialnie zbilansowane: o ewolucji smaku
4. Batonik czekoladowy- o wartości 0: ukryte w nim ryzyko zdrowotne
5. Jak sępy: walka o najmłodszych
6. Z trudem w stronę mózgu: triumfalny pochód słodkości i jego skutki
7. Bezwartościowy dym: zbliżająca się legalizacja zabronionych metod rzeźnych
8. Tego już za wiele: dobry smak stał się pomocniczym środkiem tuczącym
9. Demoralizacja i łakomstwo: Prawo etykietowania
10. Ślepe próby: nowa niemoc kontrolerów państwowych
11. Zupa kłamie: oszustwa na organizmie i jego skutki
12. Działanie przy pomocy wbijania czegoś do głowy: walka gigantów w biznesie spożywczym
Książka
-
ISBN:
978-83-64278-76-1
-
Autor:
Dr Hans-Ulrich Grimm
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
145 x 210 mm
-
Liczba stron:
320
-
Oprawa:
Miękka