Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Clark Nancy,
Waga produktu: 0.692 kg
EAN: 9788364131172
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: Buk Rower

Nabierz energii, zredukuj stres, buduj tkankę mięśniową, schudnij i popraw formę dzięki bestsellerowemu poradnikowi o odżywianiu dla sportowców. Czołowa sportowa dietetyczka pokazuje, jak uzyskać maksymalne efekty, wykorzystując potrawy i posiłki, które lubisz jeść. Książka bazuje na najświeższych badaniach nad odżywianiem, nawadnianiem, witaminami, suplementami oraz rolą węglowodanów i białka podczas wysiłku. Daje odpowiedzi na nurtujące cię pytania o to, co jeść przed treningiem, w jego trakcie i po zakończeniu, a także jak osiągnąć optymalną regenerację. Bez względu na to, czy przygotowujesz się do startu w zawodach, czy po prostu lubisz aktywność fizyczną. Jeśli chcesz się wreszcie skutecznie odchudzić, marzysz, by już nigdy nie zabrakło ci energii do treningu, szukasz sposobu na poprawę zdrowia i formy sportowej – właśnie znalazłeś sprzymierzeńca, któremu możesz w pełni zaufać.

Spis treści

Wstęp
Podziękowania

CZĘŚĆ I
Codzienna dieta dla aktywnych
ROZDZIAŁ 1 Wysokoenergetyczny plan żywieniowy
ROZDZIAŁ 2 Co jeść, by być zdrowym w każdym wieku
ROZDZIAŁ 3 Śniadanie - podstawa dobrej diety sportowej
ROZDZIAŁ 4 Lunch i obiad - w domu i w biegu
ROZDZIAŁ 5 Przekąski i napady głodu
ROZDZIAŁ 6 Węglowodany - siła mięśni
ROZDZIAŁ 7 Białko - przyrost i naprawa mięśni
ROZDZIAŁ 8 Uzupełnij to, co wypocisz

CZĘŚĆ II
Jedzenie a wyniki w sporcie
ROZDZIAŁ 9 Odżywianie przed wysiłkiem
ROZDZIAŁ 10 Co jeść w trakcie i po wysiłku
ROZDZIAŁ 11 Suplementy, odżywki i żywność funkcjonalna
ROZDZIAŁ 12 Wiek a potrzeby żywieniowe

CZĘŚĆ III
Równo-waga, czyli zdrowe podejście do kilogramów
ROZDZIAŁ 13 Za mało, za dużo czy w sam raz?
ROZDZIAŁ 14 Więcej mięśni, a nie tłuszczu
ROZDZIAŁ 15 Schudnij bez głodzenia się
ROZDZIAŁ 16 Zaburzenia łaknienia i obsesje żywieniowe

CZĘŚĆ IV
Przepisy dla zwycięzców
ROZDZIAŁ 17 Pieczywo i śniadania
ROZDZIAŁ 18 Makaron, ryż, ziemniak
ROZDZIAŁ 19 Warzywa i sałatki
ROZDZIAŁ 20 Kurczak i indyk Rozdział 2i Ryby i owoce morza
ROZDZIAŁ 22 Wołowina i wieprzowina
ROZDZIAŁ 23 Fasola i tofu
ROZDZIAŁ 24 Napoje i koktajle
ROZDZIAŁ 25 Przekąski i desery

dodatek a
Więcej informacji
Wybrana bibliografia Indeks O autorce

Książka

  • ISBN: 

    978-83-64131-17-2

  • Autor: 

    Clark Nancy

  • Wydanie: 

    1

  • Rok wydania: 

    2015

  • Format: 

    163 x 235 mm

  • Liczba stron: 

    448

  • Oprawa: 

    Miękka

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss