Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Ashley Adams,
Waga produktu: 0.600 kg
EAN: 9788328012509
Wysyłka od: 9.90 PLN
Wydawca: Buchmann

2014, wydanie 1, format 190 x 240, objętość 192 str., oprawa miękka

Już co trzeci Polak cierpi na nietolerancję laktozy. U wielu osób stwierdza się też pewien stopień nietolerancji mleka i jego pochodnych.
Badania naukowe potwierdzają wpływ białka mleka – kazeiny – na rozwój nowotworów i chorób autoimmunologicznych. Istnieją również dowody na to, że z wiekiem ciało człowieka traci zdolność produkcji enzymów niezbędnych do trawienia mleka, a bogata w nabiał dieta naraża nas na alergie oraz inne dolegliwości związane z układem odpornościowym i trawiennym. Kuchnia bez mleka prezentuje 100 przepisów na pyszne potrawy z alternatywnych dla mleka produktów, takich jak mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z brązowego ryżu czy nasion konopi.

Książka

  • ISBN: 

    978-83-280-1250-9

  • Autor: 

    Ashley Adams

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss