X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Aquarius
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kraków 2013, wydanie 1, format 145 x 200, objętość 344 str., oprawa miękka
Można jeść dużo i być niedożywionym. Można jeść dużo i nie być otyłym. Dlaczego zdrowo wyglądający ludzie często zapadają na różne infekcje? Dlaczego rodzą się chore dzieci? Takich pytań jest bardzo wiele, a przyczyna jest tylko jedna – brak rzetelnej wiedzy o odżywianiu.
Rezultaty wieloletnich badań instytutów żywieniowych, wsparte przekazami Edgara Cayce dają nam wiedzę, dzięki której żywność staje się dla nas lekiem i zapewnia zdrowie na długie lata życia.
Spis treści
Dieta Cayce’ego sprzyja rozwojowi duszyHolistyczne podejście Cayce’ego do odżywiania
Owoce i warzywa
Ziarna, rośliny strączkowe i orzechy
Białko zwierzęce, tłuszcze i oleje
Przyprawy i słodkości
Napoje
Wielowymiarowa dynamika jedzenia
Nastawienie
Budowanie odporności alkalizowaniem
Równowaga pH
Podatność na przeziębienia
Żywność oddziałująca na organizm kwasowo i alkalicznie
Kluczem jest równowaga
Zestawy działające kwasowo
Aspekt psychologiczny i duchowy
Zasadowość i jego związek z metabolizmem wapnia
Sprawdzenie swojej alkaliczności
Glico-Thymolina
Zgaga
Rozwiązaniem jest alkalizowanie
Uzdrawiająca moc enzymów surowych pokarmów
Enzymy w suplementach
Soki
Inhibitory enzymów i korzyści z kiełkowania
Produkty mleczne
Warzywa tradycyjnie zakwaszane
Enzymy w klinicznej terapii
Przygotowanie zdrowych potraw na sposób Cayce’ego
Gotowanie w papierze
Patapar
Stosowanie szybkowarów parowych
Pieczenie
Przyprawy
Naczynia kuchenne
Żywność puszkowana i mrożona
Kuchenka mikrofalowa
Zestawy do optymalnej asymilacji
Unikaj zestawów skrobiowych
Powyżej i poniżej poziomu gruntu
Kawa i herbata bez mleka
Tłuszcze - dobre i złe
Oliwa z oliwek
Tłoczony na zimno, nierafinowany olej warzywny
Miejscowa, sezonowa żywność
Korzyści z lokalnej żywności
Spożywanie sezonowe
Wewnętrzne sezony
Przykłady dziennego posiłku z ridingów Cayce’ego
Żywność, która leczy
Migdały
Jabłka
Sok z wołowiny
Żelatyna Winogrona
Miód
Karczochyjeruzalem - topinambur Pożywienie mumii
Witaminy i mienerały
Brać, czy nie brać naturalnych suplementów?
Rola poszczególnych witamin Rola minerałów
Posiłek wymaga szczególnego czasu i oprawy
Optymalne odżywianie podczas ciąży
Najlepsza żywność dla dziecka
Pożywienie dla maluszków
Zdrowe odżywianie nastolatków
Regulowanie wagi dietą Cayce’ego
Dieta wegetarian
Woda zdrowa i lecznicza
Tajemnicza substancja
Kwas solny w żołądku
Uzdrawiająca woda
Pamięć wody
Bibliografia
Książka
-
ISBN:
978-83-935731-1-0
-
Autor:
Edgar Cayce
-
Redaktor:
Łatak Jerzy M.
Inne tytuły z tej serii:
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Cholesterol cichy zabójca
11,95
PLN
23,90 PLN
Oszczędzasz 11.95 PLN
Zdrowie publiczne część 1 Żywienie w zdrowiu publicznym
12,00
PLN
21,80 PLN
Oszczędzasz 9.80 PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN