Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Peter J. DAdamo,
Waga produktu: 0.280 kg
EAN: 9788389624871
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: MADA

Warszawa 2013, wydanie 1, format 145 x 210, objętość 216 str., oprawa miękka

Peter J. D'Adamo - lekarz medycyny naturalnej praktykujący naturopatię od ponad trzydziestu lat. Najbardziej znany ze swoich badań nad powiązaniem ludzkich grup krwi z odżywianiem, ale ma też duże osiągnięcia w dziedzinie produktów naturalnych i jest profesorem honorowym nauk klinicznych na Uniwersytecie Bridgeport.

Spis treści

Wprowadzenie
Podziękowania
CZĘŚĆ PIERWSZA: ZACZYNAMY
Rozdział 1
Rzut oka na grupę krwi 0
Rozdział 2
Po kolei
Korzystne pokarmy
Zacznijmy od lodówki
Zapełniamy chłodziarkę
Pora zajrzeć do spiżarki
Pomysły na szybkie dania
Przejrzyj swoje zapasy
CZĘŚĆ DRUGA: PRZEPISY
Rozdział 3
Jak korzystać z przepisów z tej książki
Rozdział 4
Śniadanie
Mtisli z komosy ryżowej
Wiśniowa granola z melasą trzcinową (N W)
Plasterki owoców z pastą z granoli i orzechów
Śniadaniowa sałatka jajeczna
Tosty z bekonem z indyka i szpinakiem
Frittata z buraka liściowego i brązowych pieczarek (NW)
Frittata z brokułami i fetą
Jajecznica z kiełbaskami i syropem klonowym
Domowe kiełbaski śniadaniowe z indyka
Pudding chlebowy z ziołami i serem na słono
Suflet ze szpinaku i z cukinii
Cynamonowe naleśniki francuskie z prosa
Naleśniki z mąki z brązowego ryżu
Gofry z dzikim ryżem
Muffiny z dyni skrapiane wyciągiem z karobu
Chleb gruszkowo-rozmarynowy (NW)
Rożki z wiśniami
Muffiny z jagodami i orzechami makadamia
Rozdział 5
Lunch
Kanapka z hummusem z fasoli adzuki (NW)
Opiekany ser z bekonem
Długie bułki z klopsami jagnięcymi (NW)
Kanapka ze stekiem serowym po filadelfijsku
Sałatka z zieleniny i fasoli (NW)
Pizza sałatkowa
Liście mniszka z pieczonymi warzywami korzeniowymi
i chrzanowym dressingiem (NW)
Sałatka grecka z pieczonymi pomidorami
Sałatka z łososia na liściach cykorii
Pieczony falafel (NW)
Surówka z jarmużu z cytrusowym dressingiem z limety (NW) Chrupiąca kalarepa w papierze ryżowym z czereśniowym
dipem (NW)
Tarta z fetą, ze szpinakiem i szparagami
Ratatouille (NW)
Duszona biała fasola (NW)
Rozdział 6
Obiad
Makaron z serem, pieczonymi pomidorami i brokułami
Makaron carbonara z kruchym jarmużem
Wiosenny makaron z pesto
Gnocchi ze słodkich ziemniaków z sosem bazyliowo-żurawinowym (NW)
Warzywna lazania
Grillowana cykoria z pesto ze szpinaku i orzechów
włoskich (NW)
Makaron z duszonym łososiem w kremowym sosie
bazyliowym (NW)
Placki z łososia i czarnej fasoli z kremowym sosem
kolendrowym (NW)
Łosoś z imbirem i cytryną
Pieczona mahi-mahi z kruchą sałatką z fenkuła
Lucjan pieczony w pergaminie (NW)
Halibut z figami i bazylią(NW)
Pikantna potrawka rybna (NW)
Rybne taco ze słodką sałatką z mango i fasoli
Paella z owocami morza
Piersi z indyka faszerowane figami (NW)
Papryki faszerowane kiełbaskami z indyka (NW)
Indyk z imbirem smażony po chińsku (NW)
Pożywny gulasz z indyka gotowany w wolnowarze (NW)
Nóżki z indyka w sosie mole
Polędwica z indyka w kruchej panierce z sosem morelowym
Zapiekanka z siekanego mięsa z indyka
Piersi z kurczaka duszone w zielonej herbacie (NW)
Zapiekanka z kurczaka z kruchym wierzchem (NW)
Kurczak nadziewany broccolini
Gulasz wolowy z pieczarkami (NW)
Mielona wołowina z fasolą (NW)
Duszony mostek
Szaszłyki z wołowiny i ananasa (NW)
Zapiekanka pasterska ze słodkimi ziemniakami
Burgery z suszonymi pomidorami w bułkach z prosa (NW)
Grillowane kotlety z jagnięciny z miętowym pesto (NW)
Marokański tadżin z jagnięciny
Dziczyzna gotowana w wolnowarze (NW)
Klops
Zapiekanka z czerwonej komosy i grzybów ze smażonymi
jajami (NW)
Potrawa duszona ze skiełkowanej soczewicy (NW)
Dynia makaronowa z serem kozim i orzechami włoskimi
Rozdział 7
Zupy i przystawki
Tajska zupa z curry (NW)
Zupa marchewkowo-imbirowa (NW)
Zupa z pieczonego pasternaku
Zupa cebulowa z roztopioną mozzarellą
Zupa z białej fasoli i brokułów (NW)
Zupa z wołowiny i szatkowanej eskarioli (NW)
Zupa z dzikich zbóż z pesto z suszonych pomidorów
Zupa pomidorowo-bazyliowa (NW)
Słodka i krucha sałatka z kalarepy (NW)
Brukselka na słodko i słono
Grillowana kapusta bok choy z sezamem i imbirem (NW)
Południowoindyjska ostra potrawa z ketmii (NW)
Pieczona fasola w sosie pomidorowym (NW)
Pikantna kapusta (NW)
Szpinak z czosnkiem
Pieczona eskariola (NW)
Pieczona dynia ze smażoną szałwią (NW)
Pieczone brokuły z pomidorami (NW)
Słodkie ziemniaki zasmażane z kiełbaskami z indyka
Pieczone jesienne warzywa korzeniowe (NW)
Tłuczona brukiew
Suflet ze słodkich ziemniaków
Gratin z kalarepy z kremem z orzechów włoskich i szalu
Ragout z pomidorów i brokułów (NW)
Kremowa polenta ryżowa
Sałatka z brązowego ryżu (NW)
Risotto z czarnego ryżu (NW)
Ziołowa komosa ryżowa
Komosa z kruchymi warzywami (NW)
Sałatka z pieczonego fenkuła i wakame (NW)
Tabbouleh z pomidorami koktajlowymi i miętą (NW)
Rozdział 8
Przekąski
Minipizze na tostach
Salsa z pomidorów dawnej odmiany
Surowe warzywa z kremowym dipem z sera koziego
(tylko dla W*!)
Hummus z fasoli adzuki (NW)
Chrupki z siemienia lnianego (NW)
Pikantna sałatka jajeczna (NW)
Twaróg z burakami na liściach endywii
Marynowana mozzarella (tylko dla W!)
Pikantna mieszanka orzechowa z rozmarynem
Chrupiące placki warzywne (NW)
Szparagi z orzechami włoskimi owijane w chrupiący
bekon (NW)
Bruschetta z karczochami
Pieczony grejpfrut
Sałatka owocowa z dressingiem z mięty i limety (NW)
Domowy mus jabłkowy
Czipsy z gruszek i jabłek
Opiekany ananas z syropem cynamonowym
Wafle ryżowe z masłem migdałowym z kawałkami czekolady Figi faszerowane masłem z orzechów włoskich
z karobem (NW)
Rozdział 9
Napoje
Orzeźwiający napój gazowany z rumianku (NW)
Wiśniowy napój gazowany (NW)
Sok z marchwi, jarmużu oraz imbiru
Słodka herbatka z bazylii i imbiru (NW)
Koktajl z mango i jarmużu
Herbata matcha majito
Kremowy koktajl z banana i masła orzechowego
Koktajl „jagodowa bonanza”
Zdrojowa woda ananasowa (NW)
Rozdział 10
Desery
Ciastka czekoladowe
Solone zlepki orzechowe z czekoladą (NW)
Ciastka z kawałkami czekolady
Czekoladowe trufle posypane kakao
Biscotti migdałowo-żurawinowe
Ciasto figowe
Ciasto jagodowe z kruszonką
Szarlotka brzoskwiniowo-cynamonowa
Ciasto marchewkowo-ananasowe z lukrem czekoladowym
z przyprawami do masa/a czaj
Odwracane ciasto migdałowe z polewą morelową
Ciasto z herbatą matcha i lukrem czekoladowym
Naleśniki francuskie z malinowym chutneyem (S) (NW)
Bananowe lody na różne sposoby
Imbirowy pudding lyżowy
Rozdział 11
Buliony i sosy przyprawowe
Zamiennik keczupu
Dressing ziołowy (NW)
Dressing marchewkowo-imbirowy (NW)
Syrop czekoladowy (NW)
Syrop cynamonowy
Rosół z kurczaka lub indyka (NW)
Rosół wołowy (NW)
Bulion warzywny (NW)
Podstawowa bezglutenowa bułka tarta (NW)
CZĘŚĆ TRZECIA: CO SIĘ PRZYDA
Rozdział 12
Jadłospisy
Zamienniki
Substytuty dla niewydzielaczy
Planowanie menu
Czterotygodniowy plan posiłków
Rozdział 13
Przydatne pomoce
Lista zakupów dla grupy krwi 0
Rozdział 14
Pora na żywność ekologiczną
Krótko o terminologii stosowanej w żywności ekologicznej . .
Jak kupować produkty miejscowe i ekologiczne
„Parszywa dwunastka” i „czysta piętnastka”
Bezpieczne przechowywanie produktów
Sprzątanie w kuchni
Dodatek 1
Dodatkowe informacje na temat diety zgodnej z grupą krwi .
Dodatek 2
Produkty
Dodatek 3
Bibliografia

Książka

  • ISBN: 

    978-83-89624-87-1

  • Autor: 

    Peter J. DAdamo

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

aaa ssss