Warszawa 2010, wydanie 1, format 165 x 210, objętość 256 str., oprawa miękka
Najnowsze badania wykazały, że kierowanie się niskim indeksem glikemicznym w codziennej diecie zapobiega otyłości i chroni przed rozwojem cukrzycy typu II oraz chorobami sercowo-naczyniowymi. Miliony ludzi stosujących się do zaleceń Metody Montignac pozbyły się nadwagi i trwale utrzymują prawidłową wagę ciała. Rozkoszujmy się zatem smacznymi potrawami przygotowanymi według przepisów autora światowych bestsellerów Michela Montignaca bez obawy przytycia. Przepisy zawarte w tej książeczce zadowolą najwybredniejsze podniebienia i rozmiłują w kuchni Montignaca naszych gości, którzy z pewnością staną się jej wielbicielami. Różnorodność pozycji przekąsek, bogactwo i zmienność dań głównych oraz smakowite desery obiecują wyrafinowane kulinarne przeżycia. A najważniejsze jest to, że można przy tym schudnąć...
Spis treści
I Metoda Montagnac- Dlaczego tyjemy ?
- zasady Metody MONTIGNAC
- Podstawy kuchni Montignac
II Jadłospisy na każdy dzień
- Jadłospisy na dwa miesiące
- Jadłospisy specjalne dla kobiet
II Przepisy
- Przystawki
Sałatki
Przystawki ciepłe
- Dania główne
Owoce morza
Dania z ryb
Dania z drobiu
Dania mięsne
Dania z jajek
Dania wegetariańskie
Dodatki
Sosy
- Desery
Książka
-
ISBN:
978-83-88108-27-3
-
Autor:
Michael Montignac