Trzecia książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi aktywny tryb życia słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów, można przyrządzić z jarmużu – ta książka jest właśnie dla ciebie!
„Jarmuż” to niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods. Znajdziesz tu m.in.
- Cenne porady dotyczące najlepszych form obróbki jarmużu (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych);
- Wiedzę, dzięki której uda ci się samodzielnie uprawiać ulubione odmiany jarmużu;
- Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z modnego i odżywczego warzywa: od soków, poprzez przekąski, kanapki, dania obiadowe, jednogarnkowe, aż po słodkości na bazie jarmużu;
- Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w jarmużu;
- Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.
Rozsmakuj się w królu warzyw i zarażaj miłością do jarmużu swoich bliskich!
Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi aktywny tryb życia słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów, można przyrządzić z jarmużu – ta książka jest właśnie dla ciebie!
„Jarmuż” to niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods. Znajdziesz tu m.in.
- Cenne porady dotyczące najlepszych form obróbki jarmużu (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych);
- Wiedzę, dzięki której uda ci się samodzielnie uprawiać ulubione odmiany jarmużu;
- Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z modnego i odżywczego warzywa: od soków, poprzez przekąski, kanapki, dania obiadowe, jednogarnkowe, aż po słodkości na bazie jarmużu;
- Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w jarmużu;
- Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.
Rozsmakuj się w królu warzyw i zarażaj miłością do jarmużu swoich bliskich!
Książka
-
ISBN:
978-83-65170-43-9
-
Autor:
Stephanie Pedersen
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2016
-
Format:
20.2x16.7
-
Liczba stron:
256
-
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Inne tytuły z tej serii:
Cholesterol cichy zabójca
23,90
PLN
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
54,50
PLN
Żywienie w sporcie /PZWL
101,30
PLN
Wegetarianizm Zalety i wady
54,50
PLN
Nadwaga Porady lekarza rodzinnego
4,00
PLN
ABC otyłości
50,21
PLN
Normy żywienia człowieka
135,33
PLN
Podstawy dietetyki
29,90
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...