Głównym celem tej książki jest analiza zwyczajów żywieniowych w Polsce. Interesujemy się tym, co, gdzie, kiedy, z kim i w jakich warunkach ludzie jedzą, z jakim nastawieniem spożywają codzienne posiłki. Czy nawyki żywieniowe odzwierciedlają istotne różnice i nierówności społeczne? Czy robotnicy i urzędnicy jadają to samo? Kto częściej chodzi do restauracji: inteligencja czy przedstawiciele biznesu? Czy obiad jada się w domu, czy w pracy? Podstawą naszych ustaleń są dane z ogólnopolskiego, reprezentatywnego badania zwyczajów żywieniowych.
Książka
-
ISBN:
978-83-7383-794-2
-
Autor:
Justyna Straczuk, Henryk Domański, Dariusz Przybysz
-
Wydanie:
1
-
Rok wydania:
2015
-
Format:
14.8x21.0cm
-
Liczba stron:
256
-
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami